Barion Pixel
Primus_A víz világnapja 2023

A víz világnapja 2023

VÁLTOZTASS MOST! Tedd meg, amit csak tudsz!

A Víz Világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották.
Az idei Víz Világnap arra hívja fel a figyelmet, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban.

Nagyon fontos üzenet ez, és mindenkinek van szerepe abban, hogy tegyünk a környezetünkért és a vízkészleteink megóvásáért.

VÍZ VILÁGNAP 2023_VÁLTOZTASS MOST!

Van egy ősrégi mese egy kolibriről, és arról, hogy ez a pici madár miként viselkedett egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben.
Az emberiség ma egy gyorsan változó, romló környezetben él. Veszélybe kerültek vizeink, és szembe kell néznünk környezetünk megállíthatatlannak tűnő szennyezésével.
Te mit teszel? Csak állsz és nézed? Vagy cselekszel is?

„Egy nap tűz ütött ki az erdőben. Minden állat menekült, és a saját életét mentette. A tűz szélén megálltak, és rémülten, tehetetlenül nézték a lángokat. Fejük fölött egy kolibri repült a tűzhöz oda és vissza, megállás nélkül. A nagyobb állatok csodálkoztak és megkérdezték a kolibrit: hát te meg mit csinálsz? A tóhoz repülök vízért, hogy segítsek eloltani a tüzet, válaszolta a kismadár. Az állatok kinevették, és azt mondták: ez ostobaság, nem vagy képes egyedül megfékezni a lángokat! A kolibri így válaszolt: lehet, de amit tudok, azt megteszem.”

A kolibri cseppenként szállítja a megoldást. Ő az a változás, ami jobbá teszi környezetünket.

Légy Te is kolibri!

A kolibri története nagyon inspiráló és arra emlékeztet bennünket, hogy minden kis cselekedet számít. Az emberiség számára elengedhetetlen, hogy jobban odafigyeljünk a környezetünkre, és megpróbáljuk csökkenteni a szennyezést és védelmezni a vizeinket.

Forrás: https://www.worldwaterday.org

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart