Barion Pixel

Primus ásványvíz története, 3. rész.

A megfelelő vízbázis megtalálása és a kút fúrása

A tökéletes vízbázis megtalálása során nagyon körültekintőnek kell lenni és egyben nagyon rizikós feladat is, hisz egyszerre több feltételnek kell megvalósulnia, hogy tökéletes minőségű ásványvizet lehessen palackozni.

Feltett célunk volt, hogy egy olyan vízbázist érjünk el, amely nagy védettségű karsztból (vízvezető kőzettestből) fakad és anélkül, hogy bármilyen vízkezelést elkövetnénk vele, azt eredeti formájában tudjuk palackozni. A fúrás során biztató jel volt, hogy olyan kőzet rétegekkel találkoztunk az 5 méterenkénti mintavételezés során, amely arra utalt, hogy egy igen védett területről származó vizet fogunk találni.

A másik fontos szempont, ami a vízbázis eredeti minőségét megőrizni tudja, hogy olyan védőcsövet használjunk a kút kibélelésére, amely semmilyen körülmények között nem lép reakcióba a vízzel, erre jelen tudásunk szerint egyetlen egy anyag képes: az élelmiszeriparban már bizonyított rozsdamentes acél.

Egy olyan komplex technológiai rendszer valósult meg 452 m mély kút fúrásával és több, mint 3 hónapnyi álmatlan éjszakákkal, melyből igazán páratlan, eredeti tisztaságú ásványvizet tudunk a fogyasztó számára bocsájtani.

3 thoughts on “Primus ásványvíz története, 3. rész.”

  1. Right here is the right website for anybody who really wants to understand this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I actually will need toÖHaHa). You certainly put a brand new spin on a topic which has been discussed for ages. Excellent stuff, just great!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart